Kære kvinder – Kom med ud på eventyr!

Du er kvinde, begejstret for naturen, drømmer om at vandre alene eller sammen med familie og venner og har lyst til at lære at klare dig selv i naturen. Så har du her muligheden for at træne dine færdigheder i praksis med en lille gruppe kvinder og en guide, så du blir´du klar til egne eventyr!

Kort turbeskrivelse
Du risikerer at blive forelsket i Lapland efter denne vandring – ja, måske uhelbredelig afhængig af den frihedsfølelse som naturen og fjeldet giver.
Lapland bliver også kaldt Europas sidste ødemark og er et fuldstændig enestående naturområde i det nordligste Skandinavien. Her er store dalgange, krystalklare fjeldsøer, brusende elve, uendelige blokmarker af sten og spektakulære udsigter. At være i denne smukke, men også krævende natur, giver ofte en følelse af både sårbarhed og styrke.
Vores tur starter i Ritsem, hvor vi tager båden over Akkajaure til det nordligste startpunkt på Padjelantaleden. Med udsigt til det store Akkafjeld begynder vi vores vandring som følger den smukke markerede vandrerute gennem Padjelanta Nationalpark – Sveriges største nationalpark. På dag 4 kommer vi frem til Staloluokta som ligger ud til én af de svenske fjeldes største og smukkeste søer – Virijaure. Staloluokta er et fint lille sameviste med en smuk lille kirke. Herfra fortsætter vi sydover til Såmmarlappa stugorna, hvor vi overnatter inden vi næste dag bliver samlet op af helikopter og fløjet til Kvikkjokk, hvor vores tur ender.

Under turen sover vi i Svenske Turistforeningens og Padjelanta Laponias hytter og laver vores egen mad indenfor. Vi vil undervejs tale om de helt grundlæggende færdigheder der kræves for at vandre, lave mad og overnatte i fjeldet. Vi vil også komme ind på brug af kort og kompas, navigation og sikkerhed i fjeldet samt tale om fauna og dyreliv. Formålet med turen er at gøre dig i stand til at tage på egne hytteture og føle dig tryg i det.

Deltagerkrav
Du behøver ikke at have været ude og vandre før og eller gået med rygsæk på tur over flere dage og du behøver ikke have erfaring med kort og kompas.
Du skal dog inden turen træne dig op til at kunne gå 15-18 km på en dag med ca. 10 kg på ryggen. Dvs. at du skal være i fysisk god form og indstillet på at vandre i lidt ujævn terræn med en del sten. Du skal være positivt indstillet overfor at sove i rum med andre mennesker, til at gå på toilettet under primitive forhold, til at undvære dit daglige bad samt til at være sammen med en mindre gruppe i en uges tid. Det er et krav, at du har tegnet en almindelig rejseforsikring der også dækker en evt. hjemtransport.

Praktisk information
Turguide: Mette Fosvald er turguide på denne tur og hun har mange års erfaring med friluftsliv i Sverige både sommer og vinter. Hun har været på mere end 50 ture i de svenske fjelde og har som eneste dansker solo-vandret hele den svenske fjeldkæde på langs i 2017. Mette er desuden ved at uddanne sig til fjeldguide i Sverige. Du kan læse mere om Mette på hendes webside: mettefosvald.dk
Ved mere end 8 deltagere, vil der desuden være en ekstra guide med.

Mødested – og starttidspunkt: STF Ritsem fjällstation, ca. kl. 07:15 (søndag morgen)
Afslutning og tidspunkt: Såmmarlappa stugorna, ca. kl. 16:00 (fredag)
(det er muligt at aftale fælles transport t/r fra Danmark – se længere nede).

Antal deltagere min/max: 6/12. Turen gennemføres kun med minimum 6 deltagere.

Turniveau:
 Relativ let vandring. Vi skal vandre ca. 15 km hver dag med rygsæk. To dage lidt længere. Terrænet vil være ujævn, men ikke meget krævende. Der er ikke indlagt hviledag.

Introdag: I god tid inden turen vil vi mødes i Nordsjælland til en social introdag, hvor vi gennemgår udstyrs- og proviantliste og taler om valg af udstyr, forventninger og andre relevante spørgsmål. Der udleveres en pakkeliste, detaljeret turbeskrivelse og kort med ruten indtegnet. Du kan altid kontakte Mette, hvis du har spørgsmål til turen, valg af udstyr og andet.

Mad og vand:
 Deltagerne står selv for forplejning og det anbefales at medbringe frysetørret mad som kan købes i friluftsbutikker. Vand drikker vi direkte fra elvene og der er ikke behov for vandrensning.

Overnatningsform:
Vi overnatter i hytter, hvor man sover i soverum sammen med 4-12 personer. Der er dyner og puder. Hytterne er indrettet med fælles køkken med mulighed for at tilberede mad på gasblus. Nogen af hytterne har saunahytte og et lille udvalg af madvarer.

Telefondækning: Der er ingen telefon- og internetdækning i det område vi skal vandre. Mette medbringer en nødsender, hvis uheldet skulle være ude og der bliver behov for assistance.

Hvad koster det: Du køber selv din transport og overnatning i hytterne. Du køber og medbringer selv mad, som også kan koordineres deltagerne imellem på introdagen. Naturligfryd planlægger turen og fungerer som turguide på selve vandreturen, instruerer dig i, hvad du skal gøre og stiller turguide til rådighed, hvis funktion er som guide og underviser og ikke som rejseleder.

Dine omkostninger:

Guidegebyr er kr. 2.500,- pr. deltager

Egenudgift til transport udgør i alt ca. kr. 3.400,– bestående af:
Tog t/r Helsingborg – Gällivare/Murjek/Boden ca. kr. 1.800,-
Bus transfer ca. kr. 600,- pr. person (Gällivare – Ritsem + Kvikkjokk – Murjek/Boden).
Bådtransport Ritsem – Akka ca. kr. 210,-
Helikoptertransport Såmmarlappar – Kvikkjokk ca. kr. 800,-
Egenudgift til overnatning udgør ca. kr. 2300,-

På introdagen har deltagerne mulighed for at aftale nærmere omkring fælles transport og booking af flybillet og overnatning.

Dagsprogram:
1. Dag – søndag. Vi mødes foran Ritsem Turiststation kl. 07:15, hvor båden går over til Akkastugorna. Første dagsvandring går til Kutjaure (STF), ca. 16 km.
2. Dag – mandag. Vi fortsætter af Padjelantaleden til Låddejåkkåstugorna, ca. 19 km.
3. Dag – tirsdag. Fra Låddejåkkå har vi en kort vandringsdag til Arasluokta – ét utrolig smukt sted! Ca. 12 km
4. Dag – onsdag. Endnu en kort vandringsdag fra Arasluokta til Staloluokta – en perle i Padjelanta. Her venter en dejlig varm sauna og mulighed for lidt proviantering. Ca. 10 km.
5. Dag – torsdag. Med Virijaure i ryggen fortsætter vi frem til Tuottar stugorna. Ca. 18 km.
6. Dag – fredag. Den sidste dag vandrer vi fra Tuottar til Såmmarlappa stugorna. Ca. 15 km.
7. Dag – lørdag. Vi bliver hentet med helikopter og flyver til Kvikkjokk, hvor bussen går om eftermiddagen.

Dagsprogrammet er lagt således, at man kan rejse fra København fredag eftermiddag med nattoget (sovevogn) til Gällivare, ankomst lørdag, hvorfra bussen går om eftermiddagen til Ritsem. Efter en overnatning i Ritsem, starter vi Dag 1, dvs. søndag. Vi forventer at være i Kvikkjokk lørdag Dag 7, hvor bussen går om eftermiddagen, således at vi tager nattoget (sovevogn) og ankommer i Helsingborg søndag eftermiddag.

Fortsæt til bestilling af vandretur.