‘Kære kvinder – Kom med ud på eventyr!

Du er kvinde, begejstret for naturen, drømmer om at vandre alene eller sammen med familie og venner og har lyst til at lære at klare dig selv i naturen. Så har du her muligheden for at træne dine færdigheder i praksis med en lille gruppe kvinder og en guide, så du blir´du klar til egne eventyr!

Kort turbeskrivelse
Du risikerer at blive forelsket i Lapland efter denne vandring – ja, måske uhelbredelig afhængig af den frihedsfølelse som naturen og fjeldet giver.
Lapland bliver også kaldt Europas sidste ødemark og er et fuldstændig enestående naturområde i det nordligste Skandinavien. Her er store dalgange, krystalklare fjeldsøer, brusende elve, uendelige blokmarker af sten og spektakulære udsigter. At være i denne smukke, men også krævende natur, giver ofte en følelse af både sårbarhed og styrke.
Vores tur starter i Abisko, hvor vi de to første dage følger den berømte Kungsleden, hvor efter vi drejer fra og går ned gennem Vistasdalen, op til Nallo og ned til Sälka. Herfra går turen til Kebnekaise fjällstation, hvor vi nyder en velfortjent middag. Her slutter turen officielt og man kan vælge at gå de sidste 19 km ned til bussen eller som prikket over iét booke en helikoptertur.

Under turen sover vi i Svenske Turistforeningens hytter og laver vores egen mad indenfor. Vi vil undervejs tale om de helt grundlæggende færdigheder der kræves for at vandre, lave mad og overnatte i fjeldet. Vi vil også komme ind på brug af kort og kompas, navigation og sikkerhed i fjeldet samt tale om fauna og dyreliv. Formålet med turen er at gøre dig i stand til at tage på egne hytteture og føle dig tryg i det.

Deltagerkrav
Du behøver ikke at have været ude og vandre før og eller gået med rygsæk på tur over flere dage og du behøver ikke have erfaring med kort og kompas.
Du skal dog inden turen træne dig op til at kunne gå 15-18 km på en dag med ca. 10 kg på ryggen. Dvs. at du skal være i fysisk god form og indstillet på at vandre i ujævnt terræn med en del sten. Du skal være positivt indstillet overfor at sove i rum med andre mennesker, til at gå på toilettet under primitive forhold, til at undvære dit daglige bad samt til at være sammen med en mindre gruppe i en uges tid. Det er et krav, at du har tegnet en almindelig rejseforsikring der også dækker evt. hjemtransport.

Praktisk information
Turguide: Mette Fosvald er turguide på denne tur og hun har mange års erfaring med friluftsliv i Sverige både sommer og vinter. Hun har været på mere end 50 ture i de svenske fjelde og har som eneste dansker solo-vandret hele den svenske fjeldkæde på langs i 2017. Mette er desuden ved at uddanne sig til fjeldguide i Sverige. Du kan læse mere om Mette på hendes webside: mettefosvald.dk
Ved mere end 10 deltagere, vil der desuden være en ekstra guide med.

Mødested – og starttidspunkt: Abisko Turiststation, ca. kl. 12:00
Afslutning og tidspunkt: Kebnekaise fjällstation, ca. kl. 10:00
(det er muligt at aftale fælles transport t/r fra Danmark – se længere nede).

Antal deltagere min/max: 8/12. Turen gennemføres kun med minimum 8 deltagere.

Turniveau:
 Relativ let vandring. Vi skal vandre ca. 15 km hver dag med rygsæk. Terrænet vil være ujævnt, men ikke krævende. Der er ikke indlagt hviledag.

Introdag: I god tid inden turen vil vi mødes i Nordsjælland til en social introdag, hvor vi gennemgår udstyrs- og proviantliste og taler om valg af udstyr, forventninger og andre relevante spørgsmål. Der udleveres en pakkeliste, detaljeret turbeskrivelse og kort med ruten indtegnet. Du kan altid kontakte Mette, hvis du har spørgsmål til turen, valg af udstyr og andet.

Mad og vand:
 Deltagerne står selv for forplejning og det anbefales at medbringe frysetørret mad som kan købes i friluftsbutikker. Vand drikker vi direkte fra elvene og der er ikke behov for vandrensning.

Overnatningsform:
Vi overnatter i Svenske Turistforeningens hytter, hvor man sover i soverum sammen med 4-12 personer. Der er dyner og puder. Hytterne er indrettet med fælles køkken med mulighed for at tilberede mad på gasblus. Nogen af hytterne har saunahytte og et lille udvalg af madvarer.

Telefondækning: Der er ingen telefon- og internetdækning i det område vi skal vandre. Mette medbringer en nødsender, hvis uheldet skulle være ude og der bliver behov for assistance.

Hvad koster det: Du køber selv din transport og overnatning i hytterne. Du køber og medbringer selv mad, som også kan koordineres deltagerne imellem på introdagen. Naturligfryd planlægger turen og fungerer som turguide på selve vandreturen, instruerer dig i, hvad du skal gøre og stiller turguide til rådighed, hvis funktion er som guide og underviser og ikke som rejseleder.

Dine omkostninger:

Guidegebyr er kr. 2.300,- pr. deltager

Egenudgift til transport udgør i alt ca. kr. 3.595,– bestående af:
Flybillet t/r København – Kiruna ca. kr. 2.500,-
Bus- eller taxitransfer ca. kr. 500,- pr. person.
Evt. helikoptertransport kr. 595,-
Egenudgift til overnatning udgør ca. kr. 2300,- inklusiv medlemsskab af Svenske Turistforeningen.

På introdagen har deltagerne mulighed for at aftale nærmere omkring fælles transport og booking af flybillet og overnatning.

Dagsprogram:
1. Dag: Vi mødes foran Abisko Turiststation kl. 12:00. Første dagsvandring går til Abiskojaure, ca. 14 km.
2. Dag. Vi fortsætter af Kungsleden til Alesjaure, ca. 20 km. Der er mulighed for bådtransport de sidste 5 km, hvis man er træt i benene.
3. Dag. Fra Alesjaure går vi væk fra Kungsleden og vandrer over i Vistasdalen ned til Vistas hytterne – ét utrolig smukt sted!. Ca. 18 km
4. Dag. Fra Vistas har vi kun en kort vandring på 9 km op til Nallo – en højt beliggende hytte omgivet af høje fjelde.
5. Dag. Efter en kort opstigning, vandrer vi over et stenet terræn inden vi kan se ned til Sälka hytterne. Her gør vi et kort ophold inden vi fortsætter til Singi hytterne. I alt ca. 20 km.
6. Dag. Den sidste dag vandrer vi fra Singi til Kebnekaise fjällstation, hvor vi kan få et varmt bad og evt. tilkøber en god middag (ikke indregnet i prisen).
7. Dag. Turen slutter officielt ved Kebnekaise Fjällstation på dag 6. Herfra kan man enten vandre ned til Nikkaluokta, ca. 19 km eller tage helikopter transfer og få den oplevelse det er, at se fjeldet fra en ny vinkel.

Dagsprogrammet er lagt således, at man kan rejse fra København på dag 1 og hjem igen på dag 7, dvs. der er ikke behov for yderligere overnatning ifm. rejsen. Obs. hvis man ønsker at vandre fra Kebnekaise til Nikkaluokta, vil man ikke kunne nå fly hjem samme dag, dvs. i så fald er man hjemme på dag 8.

Fortsæt til bestilling af denne vandretur.