Kære kvinder – Kom med ud på eventyr!

Du er kvinde, begejstret for naturen, drømmer om at vandre alene eller sammen med familie og venner og har lyst til at lære at klare dig selv i naturen. Så har du her muligheden for at træne dine færdigheder i praksis med en lille gruppe kvinder og en guide, så du blir´du klar til egne eventyr!

Kort turbeskrivelse
Du risikerer at blive forelsket i Lapland efter denne vandring – ja, måske uhelbredelig afhængig af den frihedsfølelse som naturen og fjeldet giver.
Lapland bliver også kaldt Europas sidste ødemark og er et fuldstændig enestående naturområde i det nordligste Skandinavien. Her er store dalgange, krystalklare fjeldsøer, brusende elve, uendelige blokmarker af sten og spektakulære udsigter. At være i denne smukke, men også krævende natur, giver ofte en følelse af både sårbarhed og styrke.
Vores tur starter ved Riksgränsen mellem Norge og Sverige, ikke langt fra Narvik. Herfra går vi sydover mod Unna Allakas hytterne og videre over fjeldene til Alesjaure. Her drejer vi fra og bevæger os ned i Vistasdalen som vi følger hele vejen ned til Nikkaluokta.

Under turen sover vi i telt og laver vores egen mad. Vi vil undervejs tale om de helt grundlæggende færdigheder der kræves for at vandre, lave mad og overnatte i fjeldet. Vi vil også komme ind på brug af kort og kompas, navigation og sikkerhed i fjeldet samt tale om fauna og dyreliv. Formålet med turen er at gøre dig i stand til at tage på egne ture og føle dig tryg i det.

Deltagerkrav
Du har været ude og vandre før og har gået med rygsæk på tur over flere dage, men du behøver ikke have erfaring med kort og kompas eller med at sove i telt. Du skal inden turen træne dig op til at kunne gå 15-18 km på en dag med ca. 15 kg på ryggen. Dvs. at du skal være i fysisk god form og indstillet på at vandre i ujævnt terræn med en del sten. Du behøver som sagt ikke have sovet i telt før, men du skal være positivt indstillet overfor at sove i telt, til at gå på toilettet i naturen, til at undvære dit daglige bad samt til at være sammen med en mindre gruppe i en uges tid.
Det er et krav, at du har tegnet en almindelig rejseforsikring der også dækker evt. hjemtransport.

Praktisk information
Turguide: Mette Fosvald er turguide på denne tur og hun har mange års erfaring med friluftsliv i Sverige både sommer og vinter. Hun har været på mere end 50 ture i de svenske fjelde og har som eneste dansker solo-vandret hele den svenske fjeldkæde på langs i 2017. Mette er desuden ved at uddanne sig til fjeldguide i Sverige. Du kan læse mere om Mette på hendes webside: mettefosvald.dk
Ved mere end 8 deltagere, vil der desuden være en ekstra guide med.

Mødested – og starttidspunkt: Trinbrættet ved Riksgränsen i Sverige, ca. kl. 13:00 Dag 1
Afslutning og tidspunkt: Nikkaluokta, ca. kl. 11:00 Dag 7
(det er muligt at aftale fælles transport t/r fra Danmark – se længere nede).

Antal deltagere min/max: 6/12.  Der skal altså være minimum 6 deltagere for at turen gennemføres.

Turniveau:
 Middel. Vi skal vandre ca. 15 km hver dag med rygsæk. Terrænet vil være udfordrende og ujævnt. Der er ikke indlagt hviledag.

Introdag: I god tid inden turen vil vi mødes i Nordsjælland til en social introdag, hvor vi gennemgår udstyrs- og proviantliste og taler om valg af udstyr, fordeling i telte, forventninger og andre relevante spørgsmål. Der udleveres en pakkeliste, detaljeret turbeskrivelse og kort med ruten indtegnet. Du kan altid kontakte Mette, hvis du har spørgsmål til turen, valg af udstyr og andet.

Mad og vand:
 Deltagerne står selv for forplejning og det anbefales at medbringe frysetørret mad som kan købes i friluftsbutikker. Vand drikker vi direkte af elvene og der er ikke behov for vandrensning.

Telefondækning: Der er ingen telefon- og internetdækning i det område vi skal vandre. Mette medbringer en nødsender, hvis uheldet skulle være ude og der bliver behov for assistance.

Hvad koster det: Du køber selv din transport og bruger dit eget telt eller deler med andre deltagere. Du køber og medbringer selv mad, som også kan koordineres deltagerne imellem på introdagen. Naturligfryd planlægger turen og fungerer som turguide på selve vandreturen, instruerer dig i, hvad du skal gøre og stiller turguide til rådighed, hvis funktion er som guide og underviser og ikke som rejseleder.

Dine omkostninger:
Guidegebyr er kr. 2.800,- pr. deltager
Egenudgift til transport udgør i alt ca. kr. 2.900,- ,– bestående af:
Flybillet København – Narvik og Kiruna – København ca. kr. 2500,-
Bus- og taxitransfer ca. 400,- pr. person.
Egenudgift til overnatning ved Unna Allakasstugan (telt), Alesjaure (telt) og Vistastugan (telt) alt ca. kr. 450,-

På introdagen har deltagerne mulighed for at aftale nærmere omkring fælles transport og booking af flybillet.

Dagsprogram:
1. Dag: Vi mødes ved trinbrættet (togstationen) ved Riksgränsen kl. 13:00. Dagsvandring: Riksgränsen – teltplads ved Stuor -Kärpel. Ca. 12 km
2. Dag. Dagsvandring: Teltplads ved Stuor-Kärpel – teltplads ved Unna Allakas stugan. Ca. 17 km. Mulighed for saunabesøg og køb af snack.
3. Dag. Dagsvandring: Teltplads ved Unna Allakas stugan – teltplads ved Alesjaure stugan. Ca. 15 km. Mulighed for saunabesøg og køb af proviant.
4. Dag. Dagsvandring: Teltplads ved Alesjaure stugan – teltplads ved Vistasstugan. Ca. 18 km. Mulighed for saunabesøg og køb af snack.
5. Dag. Dagsvandring: Teltplads ved Vistasstugan – teltplads i Vistasdalen. Ca. 14 km.
6. Dag. Dagsvandring: Teltplads i Vistasdalen – Teltplads nedre Vistasdalen inden Nikkaluokta. Ca. 14 km.
7. Dag. Vi går de sidste par kilometer ned til Nikkaluokta, hvor vi afslutter turen på busholdepladsen ved caféen ca. kl. 11:00

Dagsprogrammet er lagt således, at man kan rejse fra København på dag 1 og hjem igen på dag 7, dvs. der er ikke behov for yderligere overnatning ifm. rejsen.

Bemærk: Vejr og vind har betydning for vores vandring og vores ture tilpasses efter forholdene.